Aparat foto DSLR Nikon D5300+ Obiectiv AF-P 18-55mm VR – Cadoul micului fotograf

Publicul tinta al aparatului foto Nikon D5300, format din incepatori, va fi foarte multumit de experienta cu acesta. Atat vizual cat si ergonomic D5300 este aproape clona a predecesorului sau. Diferenta se face la nivelul displayului LCD care este ceva mai generos, de 3.2 inci, ideal pentru a vedea in timp real pozele si filmarile, in timp ce comenzile au ramas la fel.

d5300-mare

POZE SI SPECIFICATII -> Vezi AICI !

D5300 este dotat cu un obiectiv cu o rezolutie de 24mp.Nivelul de control direct este similar cu cel al lui D3300, cele mai multe functii fiind  accesate ptrintr-un meniu rapid pe ecran. Desi este din plastic si nu are touch screen acest aparat foto este o alegere foarte buna in special pentru incepatori.

D5300 ofera o gama ampla de porturi pentru conectivitate: HDMI și USB / AV iesire sunet, intrare pentru microfon stereo pentru inregistrarea de filme, precum si un port multi-functie care accepta atat unitatea optionala GPS GP-1 Nikon, precum si cablu de date. D5300 are, de asemenea, receptoare atat in fata cat si in spate pentru telecomanda fara fir ML-L3. De asemenea are incorporat wi-fi.

Review Nikon D5300

Acest aparat foto poate fi folosit si in conditii de lumina redusa avand un iso ce se poate extinde pana la 25600. Nikon D5300 are si optiunea Auto ISO, prin care lasati aparatul foto sa aleaga singur valoare ISO, iar functionarea ei este influentata de doi parametri pe care trebuie sa-i stabiliti: valoare ISO maxima si timpul de expunere maxim.

De ce recomandam Nikon D5300, chiar ca rezerva pentru fotografie de eveniment?

-calitatea buna a imaginii (atit foto cit si video)
-ecranul LCD rabatabil de 8,1 cm (3,2 inch) in format 3:2
-microfonul incorporat stereo care poate fi reglat si manual, in plus are si functia de reducere a zgomotului produs de vint (filtru low cut)
-GPS inclus
-modul WiFi inclus
-prezenta conectorului pentru microfon extern
-meniul si manualul lui Nikon D5300 sunt traduse in limba română, in plus meniul aparatului foto a fost imbunatatit, fiind mai clar

Pret Nikon D5300

Recomandarea noastra -> AICI!

Acest aparat are insa si minusuri in comparatie cu alte modele , chiar ale aceluiasi producator:
– in modul Live View nu se poate schimba diafragma (doar timpul de expunere si ISO pot fi modificate)
– nu are functia High-Speed Flash Sync
– lipsa conexiune pentru casti de monitorizare a sunetului
– nu are orizont virtual, cum se gaseste la Nikon P7800 ,ci doar grila de incadrare ce respecta regula treimilor
– datorita dimensiunilor reduse poate creea probleme fotografilor cu maini mari
– operarea camerei ar fi fost imbunatatita de un ecran touch-screen

D5300 arata destul de bine raportandu-ne la pretul sau de vanzare. Este un aparat foto pentru amatori si pasionati si poate constitui un bun cadou pentru un incepator.

In magazinele de specialitate costa aproximativ 3000 de lei.

Pretul de azi 19.10.2019 la eMAG -> Vezi Aici !

Categories: Aparate Foto, Foto/Video, Nikon